Tallialueen esittely

Tallirakennus on ulkoapäin siisti, valkoiseksi rapattu kivirakennus, jossa on tummanruskea katto. Ovi on tummaa puuta. Ikkunat ovat suuret ja puhtaat. Sisältä tallin seinät ovat valkoista tiiliseinää. Karsinat avautuvat sivuille, ja ovissa on kääntyvät ruoka-astiat, eli ne saa käännettyä käytävälle päin, ettei ruokinnan aikana tarvitse jokaisen hevosen karsinassa käydä. Karsinoiden ovissa on kalterit. Tallin lattia on sileää betonia, riimunnarut ovat kiinni varustehuoneen seinässä. Pesupaikalta löytyy sankoja, pesusieniä ja hevosshampoota. Varustehuone on siisti, satulat ovat järjestyksessä omalla seinällään ja suitset omallaan. Satuloiden takakaaressa on nimilaput, samoin suitsien naulakoissa. Suitsia palauttaessasi muistathan siis laittaa ne oikeaan naulakkoon! Varustehuoneeseen saa myös tallin vakioporukka omat kaappinsa, joihin voi laittaa sitten vaikkapa satulan, jos naulakoissa ei ole tilaa. Myös vähän kalliimmille tavaroille kaappi on turvallinen säilytyspaikka. Varustehuoneessa olevasta kirstusta löytyy valjasrasvat, satulasaippuat sunmuut varusteiden huoltoa varten. Varustehuoneessa on myös pesukone ja kuivausrumpu loimien ja satulahuopien pesua varten. Koneilla on listat, joihin täytyy kirjoittaa, jos on jotain pessyt. Rehuhuoneeseen tultaessa nenään tulvahtaa kodikas kauran ja heinän haju. Kauralaari on perimmäisellä seinällä, oikeanpuolimmaisella pitkällä seinällä on heinäpaaleja. Rehuhuone on täynnä kaikenmaailman prix- ja kivennäissäkkejä, ja kaapista löytyy hieman pienemmissä purkeissa olevia lisäravinteita. Rehuhuoneessa on myös kaksi lääkekaappia, toinen lukittu ja toinen avoin. Avoimessa kaapissa säilytetään esim. kuumemittaria, sidetaitoksia, desinfiointiainetta, rasvoja sunmuita. Lukitussa kaapissa ovat aineet, joita kaikkien ei tarvitse käsiinsä saada, esim. jonkin tietyn hevosen lääkekuuri jne.

Tallipiha on pohjaltaan hiekkaa, jossa ei ole suuria kiviä. Piha pidetään aina siistinä, eikä talikkoja tms. jätetä lojumaan minnekään. Valaistu parkkipaikka on n. 200 metrin päästä tallista, joten hevoset eivät säiky autoja kovin helposti. Tarhoja ei periaatteessa ole, tammat ulkoilevat laitumilla, sairaat hevoset oritarhoissa. Oritarhat ovat riittävän suuria yhdelle oriille, jos orien täytyy samaan aikaan päästä laitumelle, ne laitetaan suoraan tallin edessä olevalle laitumelle. Aidat ovat vahvaa lautaa, ja rikkinäiset kohdat korjataan välittömästi. Aita kulkee koko ajan samalla korkeudella, eikä hypähtele sinne tänne rumannäköisesti. Kenttä on hiekkapohjainen, ja aitoihin on kiinnitetty kouluratsastuskirjaimet. Kentällä käytetään samoja estetarpeita kuin maneesissakin. Kentällä on valaistus, jotta pimeälläkin olisi hyvä ratsastaa. Maneesi on lämmin talvisin, ja senkin seinistä löytyy kouluratsastusradan kirjaimet. Maneesiin tullaan katsomoiden välistä, ne sijaitsevat siis oven molemmin puolin. Maneesissa on vahva valaistus, ja hiekkapohja. Maneesi on ulkoseiniltään samannäköinen kuin talli, eli valkoiseksi rapattu rakennus, jossa on tummanruskea katto ja ovi.

Tallin metsät ovat periaatteessa kuusimetsiä, jotkut ovat osaksi sekametsää. Maastopolut aurataan traktorilla päivittäin, koska niissä on hyvä hiekkapohja johon traktori ei voi jäädä jumiin. Talli tuottaa suuren osan heinistänsä ja kaurastansa itse, sillä tallia ympäröivät pellot ovat tallin omistuksessa ja niissä kasvatetaan kauraa ja heinää juuri meidän hevosiamme varten. Toki myymme laadukasta rehua muillekin talleille.
Sivusto ei toimi Internet Explorerilla. Vaihdathan esim. Mozilla Firefoxiin.
Muilla selaimilla toimivuutta saa ilmoittaa vieraskirjaan.